Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

  • Poštovani,

    na slijedećoj poveznici možete pronaći priopćenje od 14.3.2020. s novim uputama i mjerama Stožera civilne zaštite RH koje sadrže i mjere vezane uz međunarodni promet ljudi:
    Civilna zaštita
    Vlada RH

    Opširnije...

Novosti

Prihvaćanje kandidature i dodjela oznake PPS destinacije

PPSDESTINACIJAVARAZDINSKAREGIJASukladno Strategiji razvoja turizma RH do 2020. i Strateškom marketinškom planu hrvatskog turizma 2014. – 2020., Hrvatska turistička zajednica će tijekom 2015. provoditi aktivnosti kojima će podupirati razvoj turističke ponude i aktivnosti upravljanja destinacijama usmjerene na ostvarenje postavljenih ciljeva, a to se prvenstveno odnosi na razvoj ponude destinacija u razdoblju pred i posezone (PPS), segmente proizvoda s većom dodanom vrijednošću koji mogu pridonijeti povećanju turističke potrošnje (složeni turistički proizvodi destinacije i specifični/tematski proizvodi) kao i sadržaje koji će djelovati na jačanje brenda.

Polazeći od iskustava provedenog pilot projekta i sukladno Pravilima za osnivanje i djelovanje PPS kluba, nastavit će se aktivnosti dodjele oznaka „PPS destinacija“, podržavati unapređenje i obogaćivanje ponude destinacija u PPS razdoblju, provoditi osmišljena komunikacijska/marketinška kampanja s temeljnim ciljem razvoja svijesti o Hrvatskoj kao destinaciji s atraktivnom ponudom i tijekom razdoblja pred i posezone, kao i s ciljem upoznavanja poslovnih partnera i potencijalnih gostiju s destinacijama koje u pred i posezoni turistima nude autentične i zanimljive proizvode/sadržaje i iskustva.

Oznaka „PPS destinacija“ dodjeljuje se s ciljem poticanja razvoja atraktivne i konkurentne destinacijske ponude s dodanom vrijednošću u razdoblju pred i posezone te uspješne tržišne komunikacije koja može pridonijeti boljoj vidljivosti i vrijednosnoj percepciji Hrvatske kao destinacije koja ima atraktivnu ponudu u PPS razdoblju.

Tijekom proteklog razdoblja prisutni su intenzivni radni sastanci prije svega u segmentu zadovoljavanja kriterija oko podnošenja kandidature i formiranje PPS kluba unutar naše Županije. Radi se o pilot projektu i nitko samostalno unutar Županije ne zadovoljava kriterije za formiranje PPS kluba. Na zajedničkim sastancima formirali smo i naziv naše destinacije pod imenom „Varaždinska regija“ u čijem sastavu se nalaze Tz Varaždin, Ivanec, Lepoglava, Bednja, N. Marof, V. Toplice i općina Vidovec, a Ludbreg je odlučio da zajednički ide s Koprivničko Križevačkom županijom. Usuglašeno je da voditelj PPS destinacije bude Tz grada Varaždin s obzirom na prisutne tehničke i ljudske resurse.

Ovih dana dobili smo i odluku o prihvaćanju naše kandidature i dodijeljene oznake PPS destinacije „Varaždinska regija“ . Sada slijede opsežne radnje oko formiranja-konstituiranja koordinacijskog odbora, osnivanje proizvodnih timova, donošenje pravila djelovanja kao i stvaranje baze turističkih proizvoda…

Primarno je istaknuti važnu činjenicu što je svojevremeno prepoznato od Tz grada Ivanca, te smo na neki način intenzivnim aktivnostima bili jedan od inicijatora u stvaranju preduvjeta za formiranjem PPS destinacije. Iako smo ispred Tz grada Ivanca predlagali da ovu ulogu preuzmu Županijske turističke zajednice, isto nije prihvaćeno od mjerodavnih na državnoj razini, te smo nastavili radnje prema dobivenim napucima. Između ostalog postoji važan i veliki razlog dobivanja PPS oznake a to je, stvaranja uvjeta kandidiranja projekta za dodjelu bespovratnih sredstava na one programe koji pod kriterije traže postojanost PPS destinacije i kluba. To se prije svega odnosi na pojedince, ustanove, udruženja, OPG- gospodarstva i lokalnu samoupravu.

U ovome segmentu vezano na programe i natječaje Hrvatske turističke zajednice, Tz grada Ivanca je odradila sve potrebite radnje i samim time ne postoje zapreke i pružaju se mogućnosti ostalim zainteresiranim po pitanju prijave projekata.