Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

 • Otvorenje planinarskog doma na Ivančici

  Opširnije...
 • Poštovani,

  na slijedećoj poveznici možete pronaći priopćenje od 14.3.2020. s novim uputama i mjerama Stožera civilne zaštite RH koje sadrže i mjere vezane uz međunarodni promet ljudi:
  Civilna zaštita
  Vlada RH

  Opširnije...

Novosti

Prezentacije i program povodom Dana grada Ivanca

P1200740Povodom obilježavanja Dana grada Ivanca i 619. obljetnice od prvog pisanog spomena, u Ivancu je organizirana manifestacija s mnoštvo različitih sadržaja. Za istaknuti je održavanje gospodarskog sajma, srednjevjekovne prezentacije borbi i plesa, sajam proizvoda, koncerti ….

Temeljem osnivanja PPS destinacije Varaždinska regija, ovo je bila prilika za prvo predstavljanje i promoviranje naših kulturnih i turističkih vrijednosti. Sudjelovali su Tz Varaždin, Ivanec, Lepoglava, N. Marof, Varaždinske Toplice, Bednja, i općina Vidovec.
Na tri tipizirana štanda, mnogobrojni posjetioci informirali su se putem pisanih promotivnih materijala s našom ponudom uz dostupnost prigodnih suvenira (Lepoglavska čipka, viteški pečati, karbid lampe i proizvodi od lavande). Našlo se je tu i autohtonih prepoznatljivih slastica (kolači, klipići, ali i originalnih rudarskih lampi iz 1900 …)
Domaćin ovih aktivnosti je bila Tz grada Ivanca koja je još na posebnom štandu promovirala autohtone suvenire. Tijekom trodnevnog predstavljanja s našom ponudom upoznalo se nekoliko tisuća posjetioca iz svih krajeva Hrvatske i Slovenije.
Značajnu ulogu imale su povijesne postrojbe- aktivni pokretni promotori koje su u interakciji s posjetiocima aktivno sudjelovale u cjelokupnom programu ali i „mamile“ prisutne da posjete mjesto naše prezentacije. Potrebno je spomenuti viteško-streličarski program i srednjevjekovne plesove. Nosioci ovih programa su bili Vitezovi ivanovci s damama, Rudarska četa, Trakoščanski streličari i plesna skupina Kontea iz Konjščine.
Tijekom večeri prije samog koncerta na velikoj pozornici pripremljeno je izvlačenje dobitnika nagradne igre, gdje smo aktivno sudjelovali s nekoliko nagrada, te je tom prilikom ukratko prezentiran PPS Varaždinska regija.
Smatramo da smo unatoč kišnim intervalima ovim malim uvodnim promotivnim aktivnostima uspjeli skrenuti pozornost, informirati i približiti javnosti PPS projekt našega kraja i svakako inovativnim i kreativnim pristupom utjecali na posjećenost manifestaciji.
Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su aktivno sudjelovali u realizaciji programa.