Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

Novosti

Bakar

4Na poziv Turističke zajednice grada Bakra, TZ grada Ivanca i članovi Ivanečkih vitezova – Vitezovi ivanovci sudjelovali smo 10.-11.07.2015 na međunarodnoj manifestaciji povodom u obilježavanja Dana grada Bakra.

U sklopu cjelodnevnog programa proslave osobito se izdvajaju dva atraktivna događaja - mimohod povijesnih postrojbi i „Pomorska bitka“, rekonstrukcija povijesnog pomorskog napada, kada su Mlečani po posljednji puta pokušali osvojiti Bakar daleke 1616. godine.
Pomorska bitka, koja je s godinama izrasla u bakarski brend, zasigurno je najatraktivnija manifestacija Margaretinog leta. Rekonstrukcija povijesne bitke, u sklopu proslave Dana Grada, u Bakar je dovela oko 15 tisuća posjetitelja, koji su mogli uživati u povijesnim prizorima.
Posjetitelji kao i domaćini bili su oduševljeni našom postrojbom i predstavljanjem naše baštine, te su mnogi tražili za uspomenu zajedničko fotografiranje.
Tz grada Ivanca i Tz grada Bakra već godinama razvijaju kvalitetnu i dobru suradnju, a pružaju nam se mogućnosti još intenzivnijeg povezivanja i putem zajedničkih projekata.
Prema riječima prisutnih posjetioca na dostojan način smo predstavili grad Ivanec koji je pomogao u realizaciji ovog gostovanja.
Srdačno zahvaljujemo Tz grada Bakra, posebno direktorici Sonji Jelušić i suorganizatoru manifestacije prijateljima iz Gradske Straže Bakar 1848 na njihovoj toploj dobrodošlici.