Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

Novosti

Hortikulturno oplemenjivanje javnih i privatnih površina

269U prilogu putem slikovne produkcije prikazujemo djelić nekih cvjetnih ljepota u našem Ivancu.

U ovim vrućim ljetnim danima cvijeće prikazuje svu svoju raskoš. Unatoč ukinutom projektu na državnoj razini u okviru kojeg se je provodila i naša akcija „Cvijet za ljepši grad“ nismo posustali i odustali hortikulturno oplemenjivati javne i privatne površine. Tz grada Ivanca je ciljano nastavila utjecati putem cvjetnih sadnica na određene lokalitete od šireg društvenog i turističkog značaja. Posebno na frekventnim prostorima gdje se kreču i obitavaju posjetioci i turisti.
No, činjenica je da bez vrijednih ruku naših sugrađana, udruženja, ustanova, grada Ivanca i poduzeća Ivkom čiji marljivi radnici se brinu o održavanju javnih površina zasigurno uspjeh ne bi bio tako vidljiv u ovome segmentu.
Raduje nas činjenica da smo zajedničkim radnjama uspjeli realizirati i utjecati na hortikulturni razvoj naše sredine.( Bez sinergije nema napredka, pa tako i društva u cjelini.)
Primarni cilj je nastavak dugogodišnje redovito i inovativno hortikulturno uređenje gradskog i turističkog prostora na dobrobit domicilnog stanovništva kao i potencijalnih posjetioca i izletnika.

P.S posebna zahvala gospođi Friščić Mariji koja se već godinama brine o cvijeću na mostu-Rajterova ulica, kod Stare škole-budući Muzej, obitelji Kušter za hortikulturno održavanje bunara, poduzeću Poljodom, kao i svim ostalim nespomenutim vrijednim rukama pojedinaca i ustanova koje ulažu napor da nam naša sredina bude lijepa i poželjna.