Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

Novosti

Posjet Margečanu

P1260593Sa oko 400-tinjak stanovnika, Margečan se može pohvaliti iznimnom složnošću i entuzijazmom stanovnika koji su nesebičnim radom doprinijeli razvoju i napretku mjesta te ga učinili jednim od atraktivnijih u okolici Ivanca.

Ime mjesta Margečan u sponi je s župnom crkvom zaštitnice sv. Margarete, čije ime nosi i udruga građana „Margareta“. Specifičnost tog mjesta očituje se između ostalog po izgrađenoj vodenici kao podsjetnik u cilju očuvanja tradicijskih običaja koji se prenose generacijama žitelja. Pozivom Zvonka Brežnjaka, predsjednika Mjesnog odbora, u obilasku je predočio maketu buduće izgradnje kovačnice koja će zaokružiti cjelokupan kompleks. Planirano je i obogaćivanje gastronomske i eno ponude. Uz vodenicu nalaze se još i nogometno igralište i teren za odbojku na pijesku koja omogućuje rekreaciju te prije svega zabavu. Šetnica okružuje vodenicu, a istom se dolazi do rukavca rijeke Bednje. Svake godine stanovnici Margečana obilježavaju dan svoje zaštitnice manifestacijom „Margetje u Margečanu „ kojom se isprepliću kulturno-umjetnički i zabavni sadržaji. Vrlo važno za spomenuti da se u blizini nalazi utvrda Pusta Bela i ostaci tajanstvenog starog zdanja Gradišče gdje su obitavali Ivanovci s početka 13. stoljeća. Kako u dobrom društvu vrijeme brzo prolazi, zahvaljujemo na pozivu Zvonku Brežnjaku te Marijanu Lozančiću i Vinku Zagorcu na ugodnom društvu. Margečan krije veliki potencijal po svim aspektima razvoja i unapređenja turističke ponude, a kad se male ruke slože sve se može.

Slika govori 1000 riječi pa za bolji doživljaj zavirite u fotogaleriju.