Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

 • Otvorenje planinarskog doma na Ivančici

  Opširnije...
 • Poštovani,

  na slijedećoj poveznici možete pronaći priopćenje od 14.3.2020. s novim uputama i mjerama Stožera civilne zaštite RH koje sadrže i mjere vezane uz međunarodni promet ljudi:
  Civilna zaštita
  Vlada RH

  Opširnije...

Novosti

Srednjevjekovna međunarodna viteška prezentacija

P1270026U subotu tijekom cijelog dana u našem gradskom parku bio je prisutan tabor gdje su prezentirane borbe vitezova, streličarstvo, tematska ponuda igrački i gastro proizvoda.
Ujedno ovo je bila prilika koji su mnogi naši građani iskoristili i okušali se u nekim vještinama poput upotrebe tradicionalnog luka i strijele. Dio programa bio je prilagođen najmlađem uzrastu djece, posebno u interakciji prisutnih malih dama i vitezova koji su na sebi nosili autentične srednjevjekovne odore.

Na gradskom trgu viteška skupina iz D. Stubice pripremila je pravi spektakl uprizorenjem srednjevjekovnih ivanečkih legendi gdje su sudjelovali vitezovi i coprnice. Generalni dio trebao se održati u večernjim satima, no na žalost nije realizirano zbog lošeg vremena.
Posebni dragi gosti došli su iz Ptuja - udruženje Cesarsko-kraljevi Ptuj i Trakošćanski streličari.
Svima ovom prilikom najsrdačnije zahvaljujemo na dolasku i na pripremljenom kvalitetnom programu.
Više o svemu u foto galeriji.