Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

 • Otvorenje planinarskog doma na Ivančici

  Opširnije...
 • Poštovani,

  na slijedećoj poveznici možete pronaći priopćenje od 14.3.2020. s novim uputama i mjerama Stožera civilne zaštite RH koje sadrže i mjere vezane uz međunarodni promet ljudi:
  Civilna zaštita
  Vlada RH

  Opširnije...

Novosti

Dodijeljeni Cyclist Welcome Quality standardi

dodjela cylist welcome1Čak 27 smještajnih i ugostiteljskih objekata s područja Varaždinske županije postali su dio Cyclist Welcome mreže, čija oznaka standarda cikloturistima označava razinu kvalitete usluge u tim objektima. Ploče s vizualnim identitetom standarda „Cyclist Welcome Quality“ i pripadajućim oznakama kategorizacije, neki dan je u Županijskoj palači predstavnicima objekata dodijelila Natalija Martinčević, predsjednica Turističke zajednice Varaždinske županije.

Dodjela je održana u sklopu projekta „Cikloturizam u Varaždinskoj županiji“, čiji je cilj unaprijediti biciklističku infrastrukturu i ponudu, te razviti cikloturizam na području županije, koji je trenutno jedna od najbrže rastućih grana turizma u svijetu. Varaždinska županija treća je u Hrvatskoj koja je uvela standard „Cyclist Welcome Quality“, a više od 600.000 kuna utrošenih sredstava za projekt osigurano je od Ministarstva turizma, te iz županijskog proračuna. Razvoj cikloturizma jedna je od ključnih odrednica Strategije razvoja turizma Varaždinske županije, a uvođenje oznake standarda kvalitete „Cyclist Welcome Quality“ logičan je korak naprijed u tom smjeru, koji nas pozicionira na vrlo progresivnom europskom biciklističkom tržištu, te je nit vodilja cikloturistu kod odabira smještaja ili ugostiteljske usluge. Objekti iz Varaždinske županije, nosioci Cyclist Welcome Quality standarda, na temelju kriterija koje su zadovoljili, dobili su od dvije do pet zvjezdica, pri čemu maksimalnih pet zvjezdica imaju Bed & Bike hostel, Hotel Varaždin i Turizam Roki. Četiri zvjezdice s ivanečkog područja dobio je hotel „Orion“. Iskrene čestitke!

TZ grada Ivanca unatrag jednog razdoblja sustavno provodi pripreme i podloge u cilju razvoja cikloturizma u Ivancu. Isti napori kao i iskorak prepoznati su u Županiji i Ministarstvu turizma čemu ide u prilog ova dodjela standarda.

Izvor: Varaždinska županija
Foto: TZ grada Ivanca i Varaždinska županija