Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

Novosti

Virtualni ugođaj povodom Noći muzeja u Ivancu

P1000236Muzej planinarstva u Ivancu dočekao je mnogobrojne posjetioce multimedijskom prezentacijom u jednoj kvalitetnoj sinergiji s našom baštinom. Samim time su zadovoljeni svi kriteriji s zadanom ovogodišnjom temom „Inovacije i digitalna budućnost“.
Prezentaciju su izradili predavači i studenti Sveučilišta Sjever – Odjela multimedije u Varaždinu pod vodstvom doc. art. Roberta Gečeka, mag. art. Jurice Jagetića i mag. mus. Predraga Krobota.
U muzejskom prostoru pripremljena je izložba starih planinarskih eksponata (Fotografije, medalje, planinarska oprema, dokumenti, foto oprema, negativi na staklu …) O samim eksponatima i izložbi govorila je povj. umjetnosti Ivančica Peharda.

U programu, posvećen smiješnim stranama života na Ivančici i ispod nje, nastupili su Ivica Sever, Josip Kraš, Vesna Štruklec te skupina učenika Osnovne škole Ivanec pod vodstvom učiteljica Suzane Jagić i Nataše Roginek.
Osvrt na izložbu svojih fotografija snimljene na Ivančici osvrnuo se sam autor Zoran Stanko.
Svim sudionicima programa i publici zahvalila je i v.d. ravnateljice Marina Držaić, a Noć muzeja otvorio je gradonačelnik Milorad Batinić.
Cijeli program su glazbom uljepšali i Faringaši iz Prigorca.
Svi posjetioci nakon razgledavanje izložbe nastavili su druženje oko otvorene vatre i tom prilikom po starinski na štapovima ispekli jeger, a žene iz Maski i Prigorca su posjetitelje počastile ring tortama i toplom okrepom.
Više o svemu putem slikica