Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

 • Otvorenje planinarskog doma na Ivančici

  Opširnije...
 • Poštovani,

  na slijedećoj poveznici možete pronaći priopćenje od 14.3.2020. s novim uputama i mjerama Stožera civilne zaštite RH koje sadrže i mjere vezane uz međunarodni promet ljudi:
  Civilna zaštita
  Vlada RH

  Opširnije...

Novosti

Obilježavanje Međunarodnog dana turističkih vodiča

P1090504Društvo turističkih vodiča i pratitelja Varaždin i Turistička zajednica grada Ivanca zajednički smo po deveti put obilježili Međunarodni dan turističkih vodiča u subotu 16. veljače 2019.
Ove godine obilježavanje je realizirano organiziranim posjetom dvorca Trakošćan, bisera Hrvatskog zagorja i mini obilaskom određenih lokaliteta u Ivancu. Na samom početku putovanja TZ grada Ivanca je sve posjetioce opskrbila promotivnim materijalima. Obilazak se odvijao pod stručnim vodstvom licenciranog turističkog vodiča gđe. Mirjane Bračko i u samom dvorcu od strane muzejskog vodiča Maria Borovca. Za nesmetan i siguran obilazak voditelj TZ grada Ivanca Boris Jagetić Daraboš je uručio pečat Vitezova ivanovca gđi. Mirjani Bračko.

Pratnju i sigurnost posjetioca predvodili su Vitezovi ivanovci u povijesnim odorama, inače članovi udruge Ivanečki vitezovi (Sanja Bregović i Darko Bregović te ostali članovi). Mnogobrojni posjetioci iz Ivanca, Varaždina i Lepoglave su se odazvali pozivu, a posebno nas raduje što su se priključili i učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog u pratnji učitelja Suzane Jagić i Josipa Kraša. Na samom lokalitetu su nam se pridružili mnogobrojni gosti iz Hotela, te su iskoristili priliku za zajedničke fotografije s vitezom i damom.
Ovaj je događaj plod dobre suradnje Turističke zajednice Grada Ivanca, udruge Ivanečki vitezovi s muzejskom ustanovom i Društvom turističkih vodiča, a s ciljem realizacije budućih zajedničkih projekata te promocije Ivanca.
Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovom lijepom izletu kao i na samom doprinosu u realizaciji, posebno muzejskoj ustanovi Trakošćan, Turističkoj agenciji Taubek Tours i gđi Mirjani Bračko.
O svemu više putem slikica.


Foto: Marijan Friščić i TZ grada Ivanca