Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

Novosti

Međunarodni viteški turnir Sveta Helena

P3190034Turistička zajednica grada Ivanca i udruga Ivanečki vitezovi i ove godine su se odazvali pozivu organizatora i sudjelovali na međunarodnom srednjevjekovnom turniru u Sv. Heleni, od 24. do 26. svibnja 2013. godine.

Međunarodni viteški turnir u Sv. Heleni među najvećim je u Hrvatskoj, organizira se u spomen na veliku pobjedu nad Turcima 1557. godine
Unatoč lošem vremenu, turnir je i ove godine privukao mnoštvo viteških skupina iz Europe kao i posjetitelja koji su mogli uživati i sudjelovati u raznim sadržajima.
Osim viteških disciplina posjetitelji su imali priliku iskušati se u ostalim srednjevjekovnim disciplinama – bacanju sjekira, noževa, streličarstvu te u radionicama za djecu i odrasle.
Glavni organizatori ovih događanja su Grad, Tz grada Sv. Zeline i udruga Vitezovi zelingradski.
Naše ovogodišnje pojavljivanje Vitezova ivanovaca u replikama povijesnih odora ponovno je izazvalo veliku pozornost od strane posjetioca i gostujućih skupina, te su uspostavljeni kontakti i dogovorena buduća suradnja.
Važno je spomenuti da smo na kvalitetan način u interakciji s posjetiocima putem povijesne postrojbe Vitezova ivanovca i promotivnim materijalima promovirali naš Grad, partnere i udrugu. Samim time smo skrenuli pozornost na našu bogatu povijesnu baštinu s ciljem sveopće suradnje za buduće aktivnosti u našoj regiji. Pomoć u realizaciji ove aktivnosti pružio je grad Ivanec.