Mlinarska šetnica, mostovi i izvorišta blistaju - u cvijeću!

TZ grada Ivanca tradicionalno, godinama utječe što direktno i indirektno na hortikulturno oplemenjivanje prostora kao i ciljanih zanimljivih turističkih sadržaja.

U ovome slučaju koncentracija je usmjerena na interpretacijske ploče mlinarske šetnice vezano na Ivanečke mlinove.

Zahvaljujemo svima na pomoći!hortikultura

Cikloturizam u Ivancu

Prilog o projektu objavljen u aktualnom broju Varaždinskih Vijesti.

Unatrag jedno duže razdoblje intenzivno i aktivno radimo na zahtjevnom programu razvoja ciklotrurizma u Ivancu. Prije svega povezivanje sadržaja i valorizacija prisutnih potencijala...

cikloturizam

Brdski maraton Ivanec-Novi Marof

U nedjelju 29.05. održan je brdski maraton Ivanec-Novi Marof.

Utrku je organizirao Atletski klub Varaždin, a održana je pod pokroviteljstvom Grada Ivanca i Turističke zajednice grada Ivanca.

Turistička zajednica je za sve prvonagrađene pripremila prigodne promotivne pakete.

Dodatan i zanimljivi sadržaj samoj manifestaciji osigurali su članovi udruge Ivanečki vitezovi u replikama povijesnih odora koji su kod dvorca Bela dočekali sve sudionike.

Čestitke svima koji su sudjelovali.

Više o svemu putem slikica.

Foto: AK Varaždin i Tz grada Ivanca

Gospodarski sajam u Varaždinu

Tijekom vikenda, 20. i 21. svibnja, održan je 8. Gospodarski sajam Varaždin, na kojem su se vrlo uspješno predstavili Grad Ivanec, Turistička zajednica, poduzetnički centar Poslovna zona Ivanec d.o.o. te više suizlagača iz poduzetničkog, poljoprivrednog i turističkog sektora, kao i udruge civilnog društva.

TZ grada Ivanca je za ovu prigodu pripremila promotivne materijale, suvenire, banere i sve ostalo s ciljem promocije Ivanca.

Manifestacija 24 sata Ivančice

Pod pokroviteljstvom Grada Ivanca i Turističke zajednice, a u organizaciji Sportskog kluba SRD315 Sjeverozapad iz Varaždina, prošlog vikenda je na relaciji od parkirališta na Rapikovcu do vrha Ivančice održano treće izdanje utrke 24 sata Ivančice.

Po riječima predsjednika SK Marka Dugandžića, riječ je o najekstremnijoj utrci takve vrste u Hrvatskoj, u kojoj sudionici testiraju svoju izdržljivost u rekordnom broju pretrčavanja jedne od staza (po svom izboru), koje vode do vrha planine. Pobjednik je natjecatelj s najviše uspona, a u slučaju istog broja gleda se tko je prilikom uspona imao dužu stazu.

U ime pokrovitelja sve natjecatelje su na startu utrke pozdravili izaslanik ivanečkog gradonačelnika Goran Spasojević, gradski vijećnik, i Boris Jagetić Daraboš, voditelj Turističke zajednice.

Turistička zajednica aktivno je sudjelovala u kreiranju sadržaja zajedno s SRD315 Sjeverozapad. Prije svega u idejnom rješenju medalja i majica. Osigurani su prigodni promotivni pokloni  prvonagrađenima kao i ostali materijali za sve natjecatelje.

Prilikom svečanog proglašenja sudjelovali su i Vitezovi ivanovci.

Za ovu jedinstvenu manifestaciju odazvalo se 186 natjecatelja, a pobjednici su Ina Milihram i Josip Meštrić, s novim rekordima.  Milihram je imala 13 uspona, dok je J. Meštrić tijekom 24 sata odradio 17 uspona.

Iskrene čestitke svima koji su sudjelovali u ovoj manifestaciji.