Gljivarska izložba i mali sajam OPG-ova

Po prvi put na manifestaciji koja se održala u novouređenom velikom parku u Ivancu posjetitelji su mogli vidjeti izložbu gljiva ivanečkih šuma. Gljivarska udruga pripremila je stotinu i sedam vrsta gljiva koje su bile postavljene uz parkovne staze. Posjetitelji iz šireg ivanečkog kraja uz laganu šetnju imali su priliku iste razgledati.  

Posebna atrakcija koja je izazvala veliki interes bila je  pokazna edukativna prezentacija potrage za tartufima uz pomoć psa tartufara (Jeno) (pasmine lagotto romagnolo), vlasnika Stjepana Hrvoića, koji je pokazao kako pronalazi crne tartufe koji su za potrebe pokazne vježbe bili zakopani u parku. Svi posjetitelji imali su priliku upoznati se s tartufima i ostalim proizvodima izloženim u posebnom prostoru na štandu OPG Hrvoić.

Manifestaciju je posjetio i viši stručni savjetnik za šume u Ministarstvu poljoprivrede Mario Vlašić.

U sklopu izložbe gljiva održan je i mali sajam OPG-ova kome su se odazvali OPG-ovi iz Ivanca, Lepoglave i Novog Marofa.

Djeci i odraslim posjetiteljima podijeljeni su prigodni suveniri – drveni vrganji, kao uspomena na prvu izložbu u parku, a isto tako i kape s logom Ivanca kao Planinarskog grada, platnene torbe i drugi promo materijali koji su osigurani od strane TZ grada Ivanca.

Svi posjetitelji su u paviljonu mogli pogledati i uzorke gljiva pod mikroskopom i uživati u gljivarskom gulašu od dvadeset vrsta gljiva.

Manifestaciju su organizirali  Gljivarsko društvo Ivanec te Grad Ivanec, Poslovna zona i Turistička zajednica, u sklopu pojačanih aktivnosti na brendiranju Ivanca kao Planinarskog grada.

Izvor: Grad Ivanec

Related Articles