Turističkoj zajednici grada Ivanca 77.760,00 kuna bespovratne potpore od HTZ-a

https://www.ivanec.hr/novost/6532-turistickoj-zajednici-grada-ivanca-77-760-00-kuna-bespovratne-potpore-od-htz-a

Brdski maraton Ivanec-Novi Marof

U nedjelju 29.05. održan je brdski maraton Ivanec-Novi Marof.

Utrku je organizirao Atletski klub Varaždin, a održana je pod pokroviteljstvom Grada Ivanca i Turističke zajednice grada Ivanca.

Turistička zajednica je za sve prvonagrađene pripremila prigodne promotivne pakete.

Dodatan i zanimljivi sadržaj samoj manifestaciji osigurali su članovi udruge Ivanečki vitezovi u replikama povijesnih odora koji su kod dvorca Bela dočekali sve sudionike.

Čestitke svima koji su sudjelovali.

Više o svemu putem slikica.

Foto: AK Varaždin i Tz grada Ivanca

Gospodarski sajam u Varaždinu

Tijekom vikenda, 20. i 21. svibnja, održan je 8. Gospodarski sajam Varaždin, na kojem su se vrlo uspješno predstavili Grad Ivanec, Turistička zajednica, poduzetnički centar Poslovna zona Ivanec d.o.o. te više suizlagača iz poduzetničkog, poljoprivrednog i turističkog sektora, kao i udruge civilnog društva.

TZ grada Ivanca je za ovu prigodu pripremila promotivne materijale, suvenire, banere i sve ostalo s ciljem promocije Ivanca.

Manifestacija 24 sata Ivančice

Pod pokroviteljstvom Grada Ivanca i Turističke zajednice, a u organizaciji Sportskog kluba SRD315 Sjeverozapad iz Varaždina, prošlog vikenda je na relaciji od parkirališta na Rapikovcu do vrha Ivančice održano treće izdanje utrke 24 sata Ivančice.

Po riječima predsjednika SK Marka Dugandžića, riječ je o najekstremnijoj utrci takve vrste u Hrvatskoj, u kojoj sudionici testiraju svoju izdržljivost u rekordnom broju pretrčavanja jedne od staza (po svom izboru), koje vode do vrha planine. Pobjednik je natjecatelj s najviše uspona, a u slučaju istog broja gleda se tko je prilikom uspona imao dužu stazu.

U ime pokrovitelja sve natjecatelje su na startu utrke pozdravili izaslanik ivanečkog gradonačelnika Goran Spasojević, gradski vijećnik, i Boris Jagetić Daraboš, voditelj Turističke zajednice.

Turistička zajednica aktivno je sudjelovala u kreiranju sadržaja zajedno s SRD315 Sjeverozapad. Prije svega u idejnom rješenju medalja i majica. Osigurani su prigodni promotivni pokloni  prvonagrađenima kao i ostali materijali za sve natjecatelje.

Prilikom svečanog proglašenja sudjelovali su i Vitezovi ivanovci.

Za ovu jedinstvenu manifestaciju odazvalo se 186 natjecatelja, a pobjednici su Ina Milihram i Josip Meštrić, s novim rekordima.  Milihram je imala 13 uspona, dok je J. Meštrić tijekom 24 sata odradio 17 uspona.

Iskrene čestitke svima koji su sudjelovali u ovoj manifestaciji.

Planinarski grad ukorak s vremenom

U najnovijem broju Varaždinskih vijesti, objavljen je turistički prilog o Ivancu pod temom Turizam u Varaždinskoj županiji-Županija s pričom.
ivanec 1 1 v2

Postav Smeđe signalizacije

Ovih dana obavili smo postav novih kao i nadogradnju turističkih putokaza to jest smeđe signalizacije na području našega Grada. Turističko vijeće TZ grada Ivanca donijelo svojevremeno odluku o procesu i terminski plan identifikacije pojedinih lokaliteta. Odlukom su obuhvaćeni prioritete od šireg društvenog i turističkog značaja shodno fazama realizacije i financijskih mogućnosti. Treba istaknuti da je sam projekt bio jako zahtjevan jer obuhvaća šire gradsko područje. Iznimno smo zadovoljni što smo uspjeli ovaj kompleksni dio privesti kraju čije radnje su trajale od početka godine.
U zajedničkoj suradnji s vlasnicima smještajnih kapaciteta za neke turističke putokaze upotrjebljena su inovativna rješenja po pitanju vizuala u cilju skretanja pozornosti i zainteresiranosti potencijalnih posjetitelja. Ujedno smo financirali i postav putokaza vezano na projekt Tz Varaždinske županije „Kuće za odmor s pričom“
Sam postav signalizacije ima i dugoročne ciljeve u smislu stvaranja tehničkih pretpostavka oko projekta cikloturizma i promocije Ivanca-Planinarskog grada.
Postav smeđe signalizacije obuhvaća nekoliko lokacija na prometnim pravcima pod ingerencijom grada Ivanca, Hrvatskih i županijskih cesta. Obuhvaćena su naselja Punikve, Margečan, Seljanec, Lukavec, Gaćice i samo središte Ivanca. Radove je izvršila tvrtka Crtorad.
Ovom prilikom zahvaljujemo gradu Ivancu na potpori i Upravnom odjelu za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša na kvalitetnoj suradnji oko pripreme tehničke i prometne dokumentacije.
Nastavak aktivnosti obilježavanja i postava smeđe signalizacije nastavljamo iduću godinu prema terminskom planu shodno zahtjevima i financijskim mogućnostima.

Turisti u Ivancu - Obilazak Ivanca i Mlinarske šetnice

Neki dan bili smo domaćini većoj grupi turista iz Zagreba. Konkretno Ivanec su obišli planinari iz PD Vihor i PD Matica Zagreb te članovi Gerontološke sekcije Maksimir. Primarni obilazak bio je koncentriran na Mlinarsku šetnicu.

Ujedno ovo je bila prilika da se opskrbe brašnom iz Friščičevog mlina. Lijep dan bio je idealan i za kavicu na terasama te obilazak Adventa i Muzeja.  Prema dobivenim povratnim informacijama nisu izostale lijepe riječi o našemu Ivancu.

Dogovoren je ponovni obilazak iduću godinu.

Više o svemu putem slikica.

Foto: Zdenko Horvat