10. biciklijada „Med Skrajski bregi“

U nedjelju je održana tradicionalna i jubilarna 10. biciklijada ivanečkim krajem „Med skrajski bregi“. Unatoč ne baš obećavajućim vremenskim prilikama ipak je na kraju manifestacija završila s lijepim emocijama i uspomenama. Na manifestaciji je sudjelovalo oko stotinu sudionika.

Ruta biciklijade je bila Salinovec  – Ivanečko Naselje – Ivanec – Lepoglava – Bedenec – Jerovec – Ribić Breg – Stažnjevec – Salinovec, u duljini od 31,88 kilometara (oko 2,5 sata vožnje), s kraćim odmorom u Lepoglavi i na Ribić Bregu.

Manifestaciju je organiziralo Društvo za športsku rekreaciju Salinovec u suradnji s Turističkom zajednicom grada Ivanca kao suorganizatorom, te pod pokroviteljstvom Grada Ivanca.

Kako je bilo na startu i za vrijeme okupljanja više o svemu putem slikica.

Ivanečki vitezovi na obilježavanju Dana Varaždinske županije

Susretom povijesnih postrojbi na varaždinskom Starom gradu započeo je program obilježavanja Dana Varaždinske županije koji se slavi 8. rujna.

U protokolarnom dijelu obilježavanja već tradicionalno sudjeluje Husarska garda Varaždinske županije zajedno s Varaždinskom građanskom gardom, Zrinskom gardom iz Čakovca i Ivanečkim vitezovima iz Ivanca-Vitezovi ivanovci, a ove godine pridružili su se Kubaraši iz Maruševca.

"Svi zajedno svojom pojavom izazivaju pažnju i odobravanje prolaznika i turista, a to je jedan dodatan iskorak u promociji Varaždinske županije" – rekao je župan Stričak, a uz njega i zamjenicu župana Zagorec prijemu je nazočila i zamjenica pročelnice Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Renata Skoko.

Naša povijesna postrojba na najbolji način je promovirala Ivanec i dio zanimljive turbulentne povijesti. 

Izvor: varaždinska županija

Kolovrat riječi

Ivanečki pjesnici organizirali su u subotu 4. rujna 2021. pjesnički susret u Ivancu pod nazivom Kolovrat riječi. Ovogodišnji susret je 5. po redu, a prijavilo se 30-ak pjesnika iz raznih krajeva Hrvatske. Sudionici su stigli u Ivanec iz Maruševca, Zagreba, Dugog Sela, Sračinca, Ludbrega, Novog Marofa, Zaprešića, Radešića, Varaždina, Ključa, Varaždin Brega, Vrbovca. Ovakav način čitanja poezije izuzetno je zanimljiv jer se tako pjesnike koji stižu u ivanečki kraj upoznaje s ljepotama, znamenitostima, poviješću i značajkama zavičaja u koji stižu, a svi sudionici Kolovrata riječi naposljetku odlaze obogaćeni pozitivnim emocijama, druženjem i stihovima koje dijele međusobno.

Turistička zajednica već tradicionalno podupire i pomaže ovakve manifestacije.

Prilog objavljen u Međimurskim novinama

Prilog o Ivancu objavljen u ovome broju Međimurskih novina. Turistički vodič „Ljeto na sjeveru“.

Prema najavi uredništva između ostalog ističu:  „U turističkom vodiču “Ljeto na sjeveru” objedinili smo turističku ponudu sjeverne i centralne Hrvatske te slovenskog Pomurja i turistima omogućili otkrivanje kontinentalnih turističkih bisera.

Ovim turističkim vodičem želimo potaknuti Vas da što prije nadoknadite potrošeno vrijeme i iskoristite pozitivnu energiju stvaranjem novih doživljaja, emocija i iskustava. A to se najefikasnije radi dobrim, ispunjenim putovanjem.“

Međimurske novine 2021... Međimurske novine 2021.

 

Snimanje promotivnih video materijala

Nedavno smo snimali materijale na cijelom području Ivanca za novi promotivni video. Ovaj mini projekt integralni je dio dogovoren na razini Tz Varaždinske županije.
Dođite i doživite motivacijski, avanturistički i jedinstven - Ivanec. Prošećite ivanečkim mlinarskim putem, uđite u svijet mlinarstva i planinarstva. Uživajte u jedinstvenoj flori i fauni, osvježite se na mnogobrojnim izvorištima pitke vode, osvojite Ivančicu i Ivanec na biciklu i odmorite na krovu Hrvatskog zagorja.
Mjesto je to gdje ćete zasigurno ponijeti lijepe uspomene i emocije iz grada legendi i vitezova, poniklog „poleg jedne vel’ke gore“!
Iz tog razloga komadić je to raja za svakog posjetioca, izletnika, turista i domicilnog stanovnika, Ivanec –planinarski grad u korak s vremenom. Tu ste na pravom mjestu u komadiću raja Hrvatske!

Utrka za mač grofa Draskovicha

U organizaciji AK Varaždin u nedjelju je realizirana jedna od najljepših kontinentalnih utrka koja se održava na lokaciji oko Trakošćanskog jezera.

Odazvali smo se pozivu organizatora i sudjelovali na ovoj sportskoj manifestaciji. Ovo je bila ujedno prilika da promoviramo novi brend grada Ivanca kao i ostale sadržaje putem promo materijala.  

Ispred Tz grada Ivanca prigodne pakete sudionicima to jest prvo plasiranim uručio je Boris Jagetić Daraboš

Najveću pozornost svih prisutnih sudionika i promatrača izazvali su naši vitezovi i njihove dame s kojima su se željeli svi fotografirati. Sudjelovali su na određenim dionicama kao i na svečanom proglašenju pobjednika.

Sve zajedno na najljepši način smo promovirali Grad Ivanec

Međunarodno natjecanje u preletima "Ivanec Open 2021"

Nedavno je održano međunarodno natjecanje u preletima parajedrilicom „Ivanec Open 2021“ (24.-27. lipnja). Natjecalo se 60 pilota iz Austrije, Estonije, Brazila, Mađarske, Južne Afrike, Poljske, Slovenije i Hrvatske. Održane su tri utrke u 4 dana (48, 55 i 80 kilometara).

Pobjednik natjecanja je Damir Habek iz Kluba LET Ivanec, drugo mjesto osvojio je njegov klupski kolega Antun Lovrec (čestitamo!), a treći je Miha Vovk iz Slovenije.

Ovu manifestaciju podržala je i TZ grada Ivanca.

Malo lijepih slikica Kluba LET