Postav Smeđe signalizacije

Ovih dana obavili smo postav novih kao i nadogradnju turističkih putokaza to jest smeđe signalizacije na području našega Grada. Turističko vijeće TZ grada Ivanca donijelo svojevremeno odluku o procesu i terminski plan identifikacije pojedinih lokaliteta. Odlukom su obuhvaćeni prioritete od šireg društvenog i turističkog značaja shodno fazama realizacije i financijskih mogućnosti. Treba istaknuti da je sam projekt bio jako zahtjevan jer obuhvaća šire gradsko područje. Iznimno smo zadovoljni što smo uspjeli ovaj kompleksni dio privesti kraju čije radnje su trajale od početka godine.
U zajedničkoj suradnji s vlasnicima smještajnih kapaciteta za neke turističke putokaze upotrjebljena su inovativna rješenja po pitanju vizuala u cilju skretanja pozornosti i zainteresiranosti potencijalnih posjetitelja. Ujedno smo financirali i postav putokaza vezano na projekt Tz Varaždinske županije „Kuće za odmor s pričom“
Sam postav signalizacije ima i dugoročne ciljeve u smislu stvaranja tehničkih pretpostavka oko projekta cikloturizma i promocije Ivanca-Planinarskog grada.
Postav smeđe signalizacije obuhvaća nekoliko lokacija na prometnim pravcima pod ingerencijom grada Ivanca, Hrvatskih i županijskih cesta. Obuhvaćena su naselja Punikve, Margečan, Seljanec, Lukavec, Gaćice i samo središte Ivanca. Radove je izvršila tvrtka Crtorad.
Ovom prilikom zahvaljujemo gradu Ivancu na potpori i Upravnom odjelu za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša na kvalitetnoj suradnji oko pripreme tehničke i prometne dokumentacije.
Nastavak aktivnosti obilježavanja i postava smeđe signalizacije nastavljamo iduću godinu prema terminskom planu shodno zahtjevima i financijskim mogućnostima.

Foto: Vedran Starčević, PG Vidaček, TZ grada Ivanca

Slični članci