Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

 • Otvorenje planinarskog doma na Ivančici

  Opširnije...
 • Poštovani,

  na slijedećoj poveznici možete pronaći priopćenje od 14.3.2020. s novim uputama i mjerama Stožera civilne zaštite RH koje sadrže i mjere vezane uz međunarodni promet ljudi:
  Civilna zaštita
  Vlada RH

  Opširnije...

Novosti

Terenska nastava za studente studija Edvard Bernays iz Zagreba

DSC 7064Neki dan bili smo domaćini prilikom posjeta i obilaska studenata i profesora studija Edvard Bernays iz Zagreba. Osim Ivanca posjet je bio organiziran i za obilazak drugih gradova (Ludbreg, Varaždin, Lepoglava) od strane Tz Varaždinske županije.
Prisutno je bilo 40 studenata u pratnji pomoćnice dekana za studije turizam dr.sc. Romane Lekić, prof. v.š.

Sam doček i početak obilaska Ivanca je pripremljen susretom s našim povijesnim postrojbama, to jest s članom Ivanečke rudarske čete i Vitezom u povijesnim odorama. Tom prilikom je gđi. dr.sc. Romani Lekić uručen suvenir, keramički pečat vitezova kao znak sigurnog kretanja po ivanečkom kraju.
U organiziranom obilasku smo obišli ili se kretali: Župna crkva, lokaliteti mlinarskih interpretacijskih ploča, Muzej planinarstva i Friščićev mlin.
U Muzeju planinarstva sve prisutne je pozdravila gđa. Marina Držaić v.d. ravnateljice Muzeja. Zatim je u muzejskoj galeriji prikazan kratki film o Ivancu, a Tz grada Ivanca je za sve pripremila promotivne materijale i suvenire. Ujedno ispred Tz grada Ivanca, Boris Jagetić Daraboš je ukratko prezentirao prisutne turističke i kulturne aktivnosti u Ivancu. Ovom prilikom je službeno predstavljena i nova dvojezična brošura o Ivančici.
Studenti su iskazali izuzetno veliki interes za naš kraj, te su tom prilikom uputili mnoštvo pitanja ali i pohvala.
Zadnji lokalitet za obilazak je bio u Fričićevom mlinu gdje prezentiran sam rad mlina i proizvoda uz degustaciju autohtonih delicija koje su pripremili obitelj Friščić Stjepana.
Tijekom i na kraju puta studenti i profesori bili su oduševljeni našim Ivancem, sam dojam i raspoloženje nije moglo pokvariti ni tmurno kišno vrijeme.
Nama je bilo zadovoljstvo biti domaćinima i upoznati ih s jednim dijelom naše kulturne i turističke ponude ali i s prisutnim potencijalima. Ovom prilikom zahvaljujemo na posjetu, ujedno zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji programa!
Posebna zahvala zamjenici dekana dr.sc. Romani Lekić na organizaciji i lijepim riječima o našem mjestu „Poleg jedne velke gore“.
Više o svemu putem slikica.


Foto: Zdenko Horvat