Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

Novosti

Terenska nastava za studente studija Edvard Bernays iz Zagreba

DSC 7064Neki dan bili smo domaćini prilikom posjeta i obilaska studenata i profesora studija Edvard Bernays iz Zagreba. Osim Ivanca posjet je bio organiziran i za obilazak drugih gradova (Ludbreg, Varaždin, Lepoglava) od strane Tz Varaždinske županije.
Prisutno je bilo 40 studenata u pratnji pomoćnice dekana za studije turizam dr.sc. Romane Lekić, prof. v.š.

Sam doček i početak obilaska Ivanca je pripremljen susretom s našim povijesnim postrojbama, to jest s članom Ivanečke rudarske čete i Vitezom u povijesnim odorama. Tom prilikom je gđi. dr.sc. Romani Lekić uručen suvenir, keramički pečat vitezova kao znak sigurnog kretanja po ivanečkom kraju.
U organiziranom obilasku smo obišli ili se kretali: Župna crkva, lokaliteti mlinarskih interpretacijskih ploča, Muzej planinarstva i Friščićev mlin.
U Muzeju planinarstva sve prisutne je pozdravila gđa. Marina Držaić v.d. ravnateljice Muzeja. Zatim je u muzejskoj galeriji prikazan kratki film o Ivancu, a Tz grada Ivanca je za sve pripremila promotivne materijale i suvenire. Ujedno ispred Tz grada Ivanca, Boris Jagetić Daraboš je ukratko prezentirao prisutne turističke i kulturne aktivnosti u Ivancu. Ovom prilikom je službeno predstavljena i nova dvojezična brošura o Ivančici.
Studenti su iskazali izuzetno veliki interes za naš kraj, te su tom prilikom uputili mnoštvo pitanja ali i pohvala.
Zadnji lokalitet za obilazak je bio u Fričićevom mlinu gdje prezentiran sam rad mlina i proizvoda uz degustaciju autohtonih delicija koje su pripremili obitelj Friščić Stjepana.
Tijekom i na kraju puta studenti i profesori bili su oduševljeni našim Ivancem, sam dojam i raspoloženje nije moglo pokvariti ni tmurno kišno vrijeme.
Nama je bilo zadovoljstvo biti domaćinima i upoznati ih s jednim dijelom naše kulturne i turističke ponude ali i s prisutnim potencijalima. Ovom prilikom zahvaljujemo na posjetu, ujedno zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji programa!
Posebna zahvala zamjenici dekana dr.sc. Romani Lekić na organizaciji i lijepim riječima o našem mjestu „Poleg jedne velke gore“.
Više o svemu putem slikica.


Foto: Zdenko Horvat