Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

 • Otvorenje planinarskog doma na Ivančici

  Opširnije...
 • Poštovani,

  na slijedećoj poveznici možete pronaći priopćenje od 14.3.2020. s novim uputama i mjerama Stožera civilne zaštite RH koje sadrže i mjere vezane uz međunarodni promet ljudi:
  Civilna zaštita
  Vlada RH

  Opširnije...

Novosti

Međunarodni dan turističkih vodiča „Nezaboravljene vizure Ivanca“

IMG 20200229 112624Jučer smo s malim odmakom od sedam dana u Ivancu obilježili Međunarodni dan turističkih vodiča. Ovo je bila jubilarna 10. manifestacija koju u kontinuitetu održavamo zajedno s Društvom turističkih vodiča i pratitelja Varaždin. Ovogodišnja tema je bila „Nezaboravljene vizure Ivanca“. Obišli smo znamenite lokalitete gdje su nekada postojale poznate građevine koje bude kod Ivančana veliku nostalgiju i nikada prežaljenu devastaciju. Između ostalog pripremili smo i zanimljivi sadržaj, svojevrsnu pokretnu izložbu starih fotografija 19.-20 st. nekadašnjih zdanja koja su kroz proteklo razdoblje nepovratno izgubljena, što nebrigom i neznanjem… (Stari grad, Sud, općinska zgrada kod Doma zdravlja, Zavjetna kapelica, Svratište Vojtic, kuća Brune Steinera, Prvo samoposluživanje….) Prikazane fotografije su iz privatne zbirke voditelja Tz grada Ivanca, Borisa Jagetića Daraboša. Ujedno smo se podsjetili i na neke skrivene vizure i detalje što se još uvijek nalaze pokraj nas.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovom zanimljivom turističkom izletu, posebno djeci iz Osnovne škole „Ivana Kukuljeviča Sakcinskog“ pod vodstvom prof. Suzane Jagić. Velika zahvala licenciranom turističkom vodiču, profesorici Mirjani Bračko.