Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

 • Otvorenje planinarskog doma na Ivančici

  Opširnije...
 • Poštovani,

  na slijedećoj poveznici možete pronaći priopćenje od 14.3.2020. s novim uputama i mjerama Stožera civilne zaštite RH koje sadrže i mjere vezane uz međunarodni promet ljudi:
  Civilna zaštita
  Vlada RH

  Opširnije...

Novosti

„Ivanečko planinarstvo“- planinarska knjiga

Poštovani planinari, izletnici, posjetioci i svi ljudi dobre čudi, nedavno smo prvi puta pripremili nesvakidašnje predstavljanje knjige elektroničkim putem. Knjiga je tiskana prošle godine i realna promocija je bila planirana tijekom mjeseca ožujka ili travnja. Radi novo nastale situacije uzrokovane pandemijom COVID- 19, te prema odlukama i preporukama epidemiološke službe RH i aktualnih mjera koje su na snazi našli smo se u situaciji da predstavljanje učinimo ovim putem. Nadamo se da samim time neće umanjiti vrijednost i značaj ove hvalevrijedne knjige čija priprema je trajala jedno duže razdoblje. Očekujemo da ćemo zainteresirati mnogobrojne pojedince kao i skupine koji se bave rekreativnim planinarstvom i poštuju sve prirodne vrijednosti i ljepote kojima obiluje naša gora, Ivančica.

Inicijativu i cjelokupnu realizaciju potpisuje TZ grada Ivanca uz suorganizaciju HPD Ivančica.
U samoj realizaciji sudjelovali su naši uvaženi i poznati suradnici s svojim autorskim tekstovima i mnoštvom fotografija što dodatno knjigu čini iznimno zanimljivom. Konceptualno sadržaj je pripremljen što su u knjizi producirane neke sasvim nove teme s novo otkrivenim povijesnim činjenicama. Namijenjena je svim populacijama, institucijama, ustanovama, posjetiocima, izletnicima i turistima. Pojedini tekstovi u knjizi su prevedeni na engleski jezik.
Značajan uspjeh predstavlja i podrška na nacionalnoj razini od strane Hrvatske turističke zajednice i integralna financijska participacija u okviru projekta Tz grada Ivanca povodom realizacije opremanja i postava informativnih ploča.
Primarno je istaknuti da knjiga obuhvaća obilježavanje 120. obljetnice planinarstva u Ivancu što smo i obilježili 2018. godine prigodnim i popratnim programima.
Zahvaljujemo Gradu Ivancu i gradonačelniku gosp. Miloradu Batiniću na prepoznavanju projekta u cilju kvalitetne cjelokupne realizacije.
Velika zahvala uvaženim suradnicima na pripremljenim prilozima i pomoći: Zrinka Miljan, Suzana Jagić, Sonja Poljak, Marina Držaić, Ljiljana Risek, Eduard Kušen, Dubravko Šincek, Ivan Borovečki, Borislav Kušen i Boris Jagetić Daraboš .
Urednik knjige je Boris Jagetić Daraboš, voditelj Turističkog ureda Tz grada Ivanca.
Prijevod na engleski jezik potpisuje Sanja Županić, a lekturu Isidora Vujošević. Zahvala na pomoći i velikom angažmanu
Recenzent knjige je dr. sc. Vladimir Huzjan, Upravitelj Zavoda za znanstveni rad HAZU u Varaždinu na čijem angažmanu najsrdačnije zahvaljujemo.
Zahvala Zdenku Horvatu na fotografijama za korice i naslovnicu, te ostalim autorima fotografija; Dubravko Šincek, Darko Vurušić, Marijan Friščić i Tomislav Jagetić Daraboš
Knjiga je grafički pripremljena i tiskana u nakladi od 1000 primjerka u tiskari Mini-Print-Logo d.o.o Varaždin, čiji direktor Dejan Težak je dao veliki obol u cijeloj realizaciji, te mu ovim putem zahvaljujemo. Mini-Print-Logo d.o.o. ujedno je i nakladnik zajedno s Tz gradom Ivanec.
Informacije oko nabave knjige se mogu dobiti u:

 • tiskari Mini-Print-Logo: tel. 098 267 176
 • HPD Ivančica: tel. 098 9031833, 095 862 5504
 • za potrebe promotivnih aktivnosti u Turističkom uredu TZ grada Ivanca: tel. 098 395 027

Kompozicija web